Talen

Talen @Oscar

Op Oscar Romero wordt onderwezen in vier moderne vreemde talen: Engels, Duits, Frans en Spaans. Wat we hebben op taalgebied:

Parlez-vous français?

In het schooljaar 2015-2016 zijn we bij het vak Frans begonnen met AIM (Accelerative Integrated Methodology), een Canadese methode ontwikkeld door Wendy Maxwell. 

De methode is gebaseerd op de natuurlijke taalontwikkeling van een kind: eerst luisteren en spreken (ondersteund door gebaren) en vervolgens lezen en schrijven. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de Franse taal actief leren gebruiken en zich daarin vanaf het begin vrij voelen.

Doeltaal = voertaal 

In de klas geldt de regel doeltaal = voertaal, je spreekt vanaf de eerste dag alleen Frans. In de eerste twee maanden wordt geen gebruik gemaakt van boeken. Luister- en spreekvaardigheid staan centraal. Er wordt veel bewogen in de lessen, vooral in het begin. 

Na deze periode krijg je schriftelijk materiaal en werk je toe naar de uitvoering van het toneelstuk ‘Les trois petits cochons’. Acteren en presenteren zijn belangrijk. Ook is er ondersteunend digitaal materiaal beschikbaar via je iPad.

Leer Spaans op Oscar Romero

Het vak Spaans bestaat op het vwo van Oscar Romero meer dan 15 jaar en is een zeer populair vak. Oscar Romero is de enige school in de regio die de kans biedt het vak Spaans af te sluiten met een centraal examen. 

Wij denken dat iemand een taal het beste leert als hij ‘de taal beleeft’… Daarom leer je snel de taal te gebruiken en leert je daarnaast veel over de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. De sectie Spaans heeft in 2011 het Europese Talenlabel voor Innovatief Talenonderwijs (3e prijs) gewonnen! De afgelopen jaren hoort Oscar Romero voor Spaans bij de beste scholen van Nederland.

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op onze vaksite!

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?