Nieuwe leerlingen

Proef de Oscar-sfeer!

De komende periode ga je een middelbare school kiezen. Dat is een belangrijke keus en daarom best spannend. Op deze pagina laten we je zien wat Oscar Romero jou te bieden heeft. 

Misschien ben je wel bij een Beleef-het-Oscar-middag geweest of was je op ons Open Huis. In het infomagazine kun je al die informatie nog eens rustig teruglezen. 

Heb jij je keuze voor volgend schooljaar al gemaakt en wil je je bij ons aanmelden voor de brugklas? Of zit je al op de middelbare school en wil je meer weten over het aanmelden voor een hoger leerjaar? 

Video afspelen

Daarom kies je voor Oscar Romero

Wat is de Oscar-sfeer?

De Oscar-sfeer is een begrip onder onze leerlingen. Dit is een sfeer van vertrouwen, samen optrekken en iets voor elkaar betekenen.

Om te zorgen dat je een goede start maakt, is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas en je mentor. Met die mentor hebben jij en je ouder(s)/verzorger(s) ook een kennismakingsgesprek. Hoe meer we al van je weten, hoe beter we weten wat je nodig hebt om een goede start te maken en het goed te doen bij ons op school.

Je mentor is een beetje als je leerkracht op de basisschool. Je ziet diegene in de mentorles en bij de andere activiteiten. Bij je mentor kun je altijd terecht, dat is ook degene die je helpt om je fijn te voelen op school. 

De kennismakingsperiode sluit je na een week of zeven af met een speciale brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je je klas snel beter kennen.

De juiste brugklas voor jou

Op Oscar Romero zijn vijf verschillende brugklassen mogelijk, waar we de basis leggen voor een mooie en succesvolle schooltijd. We hebben een mavo-, een mavo/havo-, een havo-, een havo/vwo-brugklas en een vwo-brugklas. Wat de beste brugklas voor jou is, volgt uit het advies van de basisschool. Onze brugperiode duurt twee jaar. Zo weten we zeker dat je in de derde klas op de juiste plek zit. 

Om je bij Oscar Romero aan te melden, heb je minimaal een mavo-advies nodig. Dan weten we zeker dat je bij ons examen kan doen. Dat geeft de rust die je nodig hebt voor een fijne schooltijd. 

Instroom in hogere leerjaren

Wil je overstappen naar een andere school? Je bent van harte welkom bij ons op het Oscar! We informeren je graag over de mogelijkheden om bij ons in te stromen in een hoger leerjaar. 

Neem contact op met onze locatie via oscar-romero@tabor.nl of (0229) 285 685. We helpen je graag verder.

Video afspelen

Kies jij voor één van onze lijnen?

Houd je van sport, kunst of technologie? Je kan in elke brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn. Je hebt dan één dag per week twee extra lessen over dat vakgebied en je kunt daarnaast regelmatig deelnemen aan activiteiten buiten school.

Die activiteiten verschillen per lijn, dus we hebben alle informatie los op een rij gezet voor je. 

Begeleiding en ondersteuning​

De persoonlijke begeleiding is op Oscar prima geregeld. Je mentor en juniormentor staan altijd voor je klaar en als je extra begeleiding of ondersteuning nodig hebt, dan zorgen we daarvoor. Zo voel je je snel thuis op onze school.

Werken met de iPad

Op Oscar vinden we een persoonlijke benadering belangrijk en daarom werk je met een iPad. Leren wordt daar leuker en zelfstandiger van.

Ben je benieuwd hoe dat precies werkt, hoe we je helpen om (online) afleiding te voorkomen en hoe je aan die iPad komt?

Wordt het Oscar jouw school?

Voor de brugklas geldt een aanmeldweek van 25 maart t/m 1 april 2024, in die periode kun je jouw aanmeldformulier bij ons inleveren. Wil je instromen in het huidige schooljaar, of een hogere klas? Dan is de aanmeldweek niet van toepassing.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?