Nieuwe leerlingen

Groei in de verlengde brugklas naar jouw niveau

Nog even, dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Misschien heb je al gekozen welke school het wordt. Misschien moet je nog kiezen. Op deze pagina vertellen we je graag meer over Tabor College locatie Oscar Romero.

Wil je alvast de sfeer proeven? Lees dan hieronder het Oscar Romero magazine of bekijk de video waarin we je alvast de school laten zien. Zo ontdek je of Oscar Romero een school is die bij jou past.

Video afspelen

Belangrijke data

Pak je agenda er maar bij, want dit zijn de momenten waarop je kennis kan maken met Tabor College Oscar Romero.

 • Dinsdag 28 november, 15.30 – 17.00 uur: Lesmiddag
  Beleef het Oscar met mini-lesjes en een rondleiding. 
 • Donderdag 18 januari, 15.30 – 17.00 uur: Lesmiddag
  Beleef het Oscar met mini-lesjes en een rondleiding. 
 • Maandag 5 februari, 18.30 – 21.00 uur: Open Huis
  Kom langs op ons Open Huis en ontdek de school!
 • Dinsdag 6 februari, 15.00 – 17.00 uur: Open Huis
  Kom langs op ons Open Huis en ontdek de school!
 • Dinsdag 6 februari, 18.30 – 21.00 uur: Open Huis
  Kom langs op ons Open Huis en ontdek de school!
 • Donderdag 15 februari, 19.00 – 21.00 uur: Lijnen
  Open Huis van de Sport-, Kunst- en Technologielijn
 • Woensdag 28 februari, 15.30 – 17.00 uur: Lesmiddag
  Beleef het Oscar met mini-lesjes en een rondleiding. 

 

Voor het Open Huis hoef je je niet aan te melden, voor de lesmiddagen wel. Verdere informatie over het inschrijven voor de lesmiddagen volgt binnenkort. Zien we je snel bij ons op school?

Daarom kies je voor Oscar Romero

Kies de juiste brugklas

Op Oscar Romero zijn vijf verschillende brugklassen waar de basis wordt gelegd voor een mooie en succesvolle schooltijd. We hebben een mavo-, een mavo/havo-, een havo-, een havo/vwo-brugklas en een vwo-brugklas. Wat de beste brugklas voor jou is, wordt in eerste instantie bepaald door het advies van de basisschool. Met een mavo-advies mag je starten in een mavo/havo-brugklas en met een havo advies in een havo/vwo-brugklas. In die klas krijg je twee jaar de tijd om te groeien naar niveau dat het best bij jou past.  We gaan er vanuit dat je om je aan te melden bij Oscar Romero minimaal een mavo-advies hebt, omdat je dan, als het goed gaat, bij ons op school kunt blijven. Dat geeft de rust die je nodig hebt voor een fijne schooltijd. 

Een goed begin

Voor de zomervakantie is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas. Dan leer je natuurlijk ook je mentor kennen. Met hem of haar hebben jij en je ouders ook een kennismakingsgesprek op school. Je mentor is een beetje als je meester of juf op de basisschool. Je ziet hem of haar bij de studieles, in de mentorles en bij alle activiteiten. Bij je mentor kun je altijd terecht. De mentor helpt je om je fijn te voelen op school. De kennismakingsperiode sluit je na een week of zeven af met een speciale brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je de klas snel beter kennen. Je gaat ook drie dagen op kamp waar je veel spelletjes doet. 

Meld je aan

Is Oscar Romero de school die bij je past? Klik dan op de knop hieronder om je aan te melden voor het nieuwe schooljaar. Wil je je aanmelden voor het huidige schooljaar en tussentijds instromen? Neem dan contact op met onze locatie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0229) 285685 of door een e-mail te sturen naar oscar-romero@tabor.nl.  

Vragen?

Ben je benieuwd naar onze school? Kijk rond op deze website en ontdek wat Oscar Romero jou te bieden heeft. Als je persoonlijke vragen hebt, bel ons op (0229) 285685 of stuur een e-mail naar oscar-romero@tabor.nl  

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?