Nieuwe leerlingen

Proef de Oscar-sfeer!

De komende maanden ga je de keus maken voor een middelbare school. Dat is een belangrijke keus en daarom best spannend. Op deze pagina laten we je zien wat Oscar Romero jou te bieden heeft. 

Je kan alvast het Oscar Romero infomagazine lezen of de video bekijken. Zo ontdek je of Oscar Romero een school is die bij jou past. Wil je de Oscar Romero-sfeer komen proeven? Dan zien we je graag bij Beleef-het-Oscar of ons Open Huis.

Belangrijke data

Pak je agenda er maar bij, want dit zijn de momenten waarop je kennis kan maken met Oscar Romero. We zien je graag snel bij ons op school!

Beleef het Oscar
Een middag met mini-lesjes. Meld je hier aan.

  • Donderdag 18 januari, 15.30 – 17.00 uur
  • Woensdag 28 februari, 15.30 – 17.00 uur

Open Huis
Kom langs en ontdek onze school. Voor het Open Huis hoef je je niet aan te melden.

  • Maandag 5 februari, 18.30 – 21.00 uur
  • Dinsdag 6 februari, 15.00 – 17.30 uur en 18.30 – 21.00 uur

Extra Open Avond van onze lijnen
Open Huis van de Sport-, Kunst- en Technologielijn

  • Donderdag 15 februari, 19.00 – 21.00 uur

Wat is de Oscar-sfeer?

De Oscar-sfeer is een begrip onder onze leerlingen. Dit is een sfeer van vertrouwen, samen optrekken en iets voor elkaar betekenen.

Om te zorgen dat je een goede start maakt, is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas en je mentor. Met die mentor hebben jij en je ouder(s)/verzorger(s) ook een kennismakingsgesprek. Hoe meer we al van je weten, hoe beter we weten wat je nodig hebt om een goede start te maken en het goed te doen bij ons op school.

Je mentor is een beetje als je leerkracht op de basisschool. Je ziet diegene in de mentorles en bij de andere activiteiten. Bij je mentor kun je altijd terecht, dat is ook degene die je helpt om je fijn te voelen op school. 

De kennismakingsperiode sluit je na een week of zeven af met een speciale brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je je klas snel beter kennen.

De juiste brugklas voor jou

Op Oscar Romero zijn vijf verschillende brugklassen mogelijk, waar we de basis leggen voor een mooie en succesvolle schooltijd. We hebben een mavo-, een mavo/havo-, een havo-, een havo/vwo-brugklas en een vwo-brugklas. Wat de beste brugklas voor jou is, volgt uit het advies van de basisschool. Onze brugperiode duurt twee jaar. Zo weten we zeker dat je in de derde klas op de juiste plek zit. 

Om je bij Oscar Romero aan te melden, heb je minimaal een mavo-advies nodig. Dan weten we zeker dat je bij ons examen kan doen. Dat geeft de rust die je nodig hebt voor een fijne schooltijd. 

Kies jij voor één van onze lijnen?

Houd je van sport, kunst of technologie? Je kan in elke brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn. Je hebt dan één dag per week twee extra lessen over dat vakgebied en je kunt daarnaast regelmatig deelnemen aan activiteiten buiten school.

Die activiteiten verschillen per lijn, dus we hebben alle informatie los op een rij gezet voor je. 

Begeleiding en ondersteuning

De persoonlijke begeleiding is op Oscar prima geregeld. Je mentor en juniormentor staan altijd voor je klaar en als je extra begeleiding of ondersteuning nodig hebt, dan zorgen we daarvoor. Zo voel je je snel thuis op onze school.

Werken met de iPad

Op Oscar vinden we een persoonlijke benadering belangrijk en daarom werk je met een iPad. Leren wordt daar leuker en zelfstandiger van.

Ben je benieuwd hoe dat precies werkt, hoe we je helpen om (online) afleiding te voorkomen en hoe je aan die iPad komt?

Daarom kies je voor Oscar Romero

Meld je aan

Is Oscar Romero de school die bij je past en ga je volgend schooljaar naar de brugklas? Klik dan op de knop hieronder om alles te lezen over het aanmelden voor het nieuwe schooljaar. 

Wil je je aanmelden voor een hoger leerjaar of wil je tussentijds instromen? Neem dan contact op met onze locatie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0229) 285685 of door een e-mail te sturen naar oscar-romero@tabor.nl.  

Vragen?

Ben je benieuwd naar onze school? Kijk rond op deze website en ontdek wat Oscar Romero jou te bieden heeft. Als je persoonlijke vragen hebt, kan je ons bellen op (0229) 285685 of vul ons contactformulier in.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?