Nieuwe leerlingen

Proef de Oscar-sfeer!

Op deze pagina laten we je zien wat Tabor College Oscar Romero jou te bieden heeft. Misschien ben je wel bij een Beleef-het-Oscar-middag geweest of was je op ons Open Huis. In het infomagazine kun je al die informatie nog eens rustig teruglezen. 

De centrale aanmeldweek voor de brugklas is inmiddels voorbij, maar je kan je nog wel aanmelden om in te stromen in een hoger leerjaar. 

Video afspelen
Video afspelen

Heb jij ons Open Huis gemist?

Als je niet bij het Open Huis kon zijn óf als je alles nog eens rustig terug wilt kijken, hebben we een aftermovie voor je gemaakt. Zo is het nét alsof je (weer) bij het Open Huis bent!

Je gaat in vogelvlucht door onze school. Na het uitdelen van de tasjes kom je langs de Technologielijn, de Kunstlijn en de Sportlijn. We nemen ook een kijkje bij de presentatie in de Mandelazaal, de dansers in de aula (die zijn er niet altijd, hoor!) en de vakken als Natuurkunde, Biologie en Engels. Als je ondertussen het goede antwoord hebt gevonden op de ‘Vind de Oscars’-puzzel, mag je zelfs nog even grabbelen. En dat allemaal in minder dan één minuut!

Wat is de Oscar-sfeer?

De Oscar-sfeer is een begrip onder onze leerlingen. Dit is een sfeer van vertrouwen, samen optrekken en iets voor elkaar betekenen.

Om te zorgen dat je een goede start maakt, is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas en je mentor. Met die mentor hebben jij en je ouder(s)/verzorger(s) ook een kennismakingsgesprek. Hoe meer we al van je weten, hoe beter we weten wat je nodig hebt om een goede start te maken en het goed te doen bij ons op school.

Je mentor is een beetje als je leerkracht op de basisschool. Je ziet diegene in de mentorles en bij de andere activiteiten. Bij je mentor kun je altijd terecht, dat is ook degene die je helpt om je fijn te voelen op school. 

De kennismakingsperiode sluit je na een week of zeven af met een speciale brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je je klas snel beter kennen.

De juiste brugklas voor jou

Op Oscar Romero zijn vijf verschillende brugklassen mogelijk, waar we de basis leggen voor een mooie en succesvolle schooltijd. We hebben een mavo-, een mavo/havo-, een havo-, een havo/vwo-brugklas en een vwo-brugklas. Wat de beste brugklas voor jou is, volgt uit het advies van de basisschool. Onze brugperiode duurt twee jaar. Zo weten we zeker dat je in de derde klas op de juiste plek zit. 

Om je bij Oscar Romero aan te melden, heb je minimaal een mavo-advies nodig. Dan weten we zeker dat je bij ons examen kan doen. Dat geeft de rust die je nodig hebt voor een fijne schooltijd. 

Instroom in hogere leerjaren

Wil je overstappen naar een andere school? Je bent van harte welkom bij ons op het Oscar! We informeren je graag over de mogelijkheden om bij ons in te stromen in een hoger leerjaar. 

Neem contact op met onze locatie via oscar-romero@tabor.nl of (0229) 285 685. We helpen je graag verder.

Video afspelen

Kies jij voor één van onze lijnen?

Houd je van sport, kunst of technologie? Je kan in elke brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn. Je hebt dan één dag per week twee extra lessen over dat vakgebied en je kunt daarnaast regelmatig deelnemen aan activiteiten buiten school.

Die activiteiten verschillen per lijn, dus we hebben alle informatie los op een rij gezet voor je. 

Begeleiding en ondersteuning​

De persoonlijke begeleiding is op Oscar prima geregeld. Je mentor en juniormentor staan altijd voor je klaar en als je extra begeleiding of ondersteuning nodig hebt, dan zorgen we daarvoor. Zo voel je je snel thuis op onze school.

Werken met de iPad

Op Oscar vinden we een persoonlijke benadering belangrijk en daarom werk je met een iPad. Leren wordt daar leuker en zelfstandiger van.

Ben je benieuwd hoe dat precies werkt, hoe we je helpen om (online) afleiding te voorkomen en hoe je aan die iPad komt?

Daarom kies je voor Oscar Romero

Wordt het Oscar jouw school?

De centrale aanmeldweek voor de brugklas is voorbij. Wil je instromen in het huidige schooljaar, of een hogere klas? Dan vind je via de knop hieronder alle informatie om je aan te melden voor het Oscar.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?