Kennisbank

Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Wij zijn één van de scholen met dit vignet en hebben daarnaast de Gouden Schaal ontvangen van het Voedingscentrum. Daar pluk jij als leerling de vruchten van.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Oscar Romero voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben wij als school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen.

Ook voor schooljaar 2023-2024 hebben we de Gouden Schaal ontvangen van het Voedingscentrum.

Thema’s

Oscar Romero heeft, als een van de weinige scholen in Nederland, alle vignetten behaald!

  • Bewegen en sport: We zorgen voor genoeg beweging bij ons op school. Je kunt kiezen voor de Sportlijn, meedoen aan sportieve toernooien binnen en buiten de school, kennismaken met verschillende sportactiviteiten via Tabor X-Tra! en LO2/BSM kiezen als examenvak. We zijn daarnaast een Topsport Talentschool, waardoor je als jonge topsporter onderwijs en sport kunt combineren. Vanaf schooljaar 2023-2024 hebben we zelfs schoolfitness. Wil je daar meer over weten? Stuur dan een mail aan or-fitness@tabor.nl
  • Roken, alcohol- en drugspreventie: Er wordt bij ons op school en op het schoolplein niet gerookt, geen alcohol gedronken en geen drugs gebruikt. Je krijgt lessen en projecten over alcohol, drugs en roken en jij en je ouders/verzorgers kunnen altijd contact opnemen met onze jeugdverpleegkundige Tamara Mooij-van der Kort als ze vragen hebben over deze onderwerpen.
  • Relaties en seksualiteit: De puberteit is een fase in je leven waarin er veel verandert, zowel lichamelijk als psychisch. Om je hier zo goed mogelijk bij te begeleiden, krijg je tijdens de biologielessen onder andere les over liefde en seksualiteit. Verder besteden we aandacht aan online veiligheid en vieren we Paarse Vrijdag. Je mentor en teamleider staan altijd voor je klaar als je hulp of advies nodig hebt.
  • Voeding: Gezonde voeding helpt je om gezond te blijven en lekker in je vel te zitten. In de schoolkantine verkopen wij daarom zoveel mogelijk gezonde producten en regelmatig is er een gezonde aanbieding. Daarnaast is er een gratis watertappunt met fris drinkwater, met of zonder koolzuur. Je krijgt les over gezonde voeding en we besteden aandacht aan koken, gezonde snacks en voeding & sport.
  • Welbevinden: Je komt bij ons in een positief en sociaal veilig schoolklimaat terecht. We helpen je om lekker in je vel te zitten en Handig Gedrag te vertonen. We besteden daarnaast aandacht aan groepsdruk, psychische gezondheid en mediawijsheid. Heb je last van faalangst of wil je met iemand praten? Dan helpen je mentor en teamleider je om met de juiste persoon in contact te komen.

Meer weten?

Video afspelen

Wil je meer weten over de Gezonde School? Neem dan contact op met je mentor of teamleider. Of mail naar or-gezondeschool@tabor.nl.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Meer lezen...

Bijna 18?

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Schoolorganisatie

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Medezeggenschap en leerlingenstatuut

Meer weten over dit onderwerp? Lees verder...

Niet gevonden wat je zoekt?

Geeft deze pagina nog geen antwoord op je vraag? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?