Mavo

Mavo

Als je na de brugklas in 3 mavo komt, heb je al een vakkenpakket gekozen. Naast de verplichte vakken Nederlands, Engels, wiskunde, CKV en LO heb je keuze uit vakken zoals biologie, geschiedenis, Frans, Duits, muziek, tekenen, maatschappijkunde, scheikunde en natuurkunde. In 3 mavo hebben we ook XL-uren. Dat zijn uren waarin we je ondersteunen bij de vakken waar je wat meer moeite mee hebt. Daarmee kan je zelfs een extra herkansing verdienen! In 4 mavo kies je je definitieve pakket en helpen we je op weg naar je eindexamen. In 3 mavo en 4 mavo hebben we toetsweken.

Rust

Op de mavo van Oscar Romero werken we met iets kleinere klassen dan op andere scholen: je zit met maximaal 26 leerlingen in een klas. De leerstof is afgestemd op jouw niveau en je krijgt volop begeleiding bij het leren leren, huiswerk maken en goed leren omgaan met elkaar. Wil je even zelfstandig werken? Op je eigen leerplein kan je altijd terecht en er is een onderwijsassistent aanwezig om je te ondersteunen.

Ruimte

We geven je alle ruimte om het beste van jezelf te laten zien en stimuleren je ook om dat te doen. Zo kun je ook onderzoeken waar je talenten liggen. Aan het eind van het tweede schooljaar kies je een vakkenpakket. Natuurlijk helpen we jou en je ouder(s)/verzorger(s) zo goed mogelijk bij het maken van de juiste beslissing. Daarbij is het wel al belangrijk om erover na te denken wat je na de mavo zou willen doen. Wil je doorstromen naar de havo? Of ga je voor een beroepsopleiding in het mbo? Samen met de decaan en je mentor maak je de juiste keuze!

Regelmaat

Jij en je ouder(s)/verzorger(s) hebben regelmatig contact met je mentor. Verder houden we je voortdurend op de hoogte van hoe het op school gaat, welke vakken je in welke periode krijgt en welke keuzes je op een gegeven moment moet maken.

We dagen je uit

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?