Mavo

Mavo

Heb jij een advies voor vmbo gemengde of theoretische leerweg? En hou je wel van een uitdaging? Dan is de mavo van Oscar Romero een prima plek voor jou! Op de mavo van Oscar Romero zijn de drie R’en belangrijk: Rust, Ruimte en Regelmaat. Daarnaast is er alle gelegenheid om allerlei extra dingen te doen, zoals de Sport-, Technologie-, of Kunstlijn.

Rust

Op de mavo van Oscar Romero werken we met iets kleinere klassen dan op andere scholen: je zit met maximaal 25 leerlingen in een klas. De leerstof is afgestemd op jouw niveau en je krijgt volop begeleiding bij het leren leren, huiswerk maken en goed leren omgaan met elkaar. In de eerste klas is veel extra aandacht voor rekenen en taal, zodat je een goede basis legt voor je verdere schooltijd.

Ruimte

Ons motto is: ‘Op Oscar Romero ben jij aan zet’.  We geven je dan ook alle ruimte om het beste van jezelf te laten zien en stimuleren je ook om dat te doen. Zo kun je ook onderzoeken waar je talenten liggen. Aan het eind van het tweede schooljaar kies je een vakkenpakket. Natuurlijk helpen we jou en je ouder(s)/verzorger(s) zo goed mogelijk bij het maken van de juiste beslissing. Daarbij is het wel al belangrijk om erover na te denken wat je na de mavo zou willen doen. Stroom je door naar de havo of ga je voor een beroepsopleiding in het mbo?

Regelmaat

Jij en je ouder(s)/verzorger(s) hebben regelmatig contact met je mentor. Op school kun je altijd ook bij een leerling uit de bovenbouw terecht. Verder houden we je voortdurend op de hoogte van hoe het op school gaat, welke vakken je in welke periode krijgt en welke keuzes je op een gegeven moment moet maken.

We dagen je uit

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?