Over Oscar Romero

Over Oscar Romero

Onze school draagt de naam van Oscar Romero, aartsbisschop van El Salvador. Oscar Romero nam het op voor de armen, rechtelozen en onderdrukten. Hij werd op 24 maart 1980 vermoord. Wij laten ons inspireren door het gedachtengoed van Oscar Romero: vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid.
‘Vrede is een product van rechtvaardigheid’ is een bekende uitspraak van Oscar Romero. Daarom staat deze ook op de muur in onze aula. 

Leer in goede sfeer!

Op onze school is het motto ‘Leer in goede sfeer!’. Naast goede lessen werken we daarom aan veiligheid en vertrouwen. We willen dat alle mensen op Oscar Romero vriendelijk met elkaar omgaan en verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf. Hierdoor kan iedereen zich prettig voelen op school. En als je lekker in je vel zit, er aandacht voor je is en je je gewaardeerd voelt, dan is leren een stuk eenvoudiger. 

Handig gedrag

Op Oscar Romero hebben we vastgelegd hoe we met elkaar omgaan en welk gedrag daarbij past. Dat doen we met de drie v’s: veiligheid, vriendelijkheid en verantwoordelijkheid. Meer informatie hierover vind je onder Handig Gedrag.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn betrokken, ondernemend, open en rechtvaardig.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?