Over Oscar Romero

Over Oscar Romero

Onze school draagt de naam van Oscar Romero, aartsbisschop van El Salvador, die op 24 maart 1980 werd vermoord. Oscar Romero nam het op voor de armen, rechtelozen en onderdrukten. Maar hij moest zijn strijd voor een menswaardig bestaan voor iedereen – voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid – betalen met zijn leven. Wij houden zijn strijd voor menselijkheid en rechtvaardigheid levend. Jaarlijks hebben wij op school een Oscar Romero-dag, op of rond de sterfdag van Oscar Romero.

‘Vrede is een product van rechtvaardigheid.’ Door deze uitspraak van Oscar Romero laten wij ons leiden. Daarom staat het ook op de muur in onze aula. Oscar Romero was voor veel mensen een zeer inspirerende man. Zo willen we op Oscar Romero ook zijn. De missie van onze school is daarom

Leer in goede sfeer!

Dit geeft aan dat er op Oscar Romero geleerd wordt èn dat wij het belangrijk vinden om dat in een goede sfeer te doen. Het gaat hierbij om een goede sfeer tussen leerlingen onderling en tussen personeel, leerlingen en ouders. Als je lekker in je vel zit, er aandacht voor je is en je je gewaardeerd voelt, dan is leren een stuk eenvoudiger. 

Handig gedrag

Op Oscar Romero hebben we vastgelegd hoe we met elkaar omgaan. Dat doen we met de drie V’s. Meer informatie hierover vind je onder Handig Gedrag.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn betrokken, ondernemend, open en rechtvaardig.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?