In het kader van het vak CKV organiseren we vanaf de brugklas tot en met de bovenbouw workshopdagen:
- Afrikadag (brugklas): op deze dag maken alle brugklasleerlingen kennis met de Afrikaanse cultuur door middel van verschillende workshops op het gebied van muziek, dans en beeldend. Er wordt ook een voorstelling gegeven door docenten.
- Lipdubdag (2 mavo): eerst wordt er een muziekstuk gekozen en dan worden de rollen verdeeld. Iedereen krijgt een rol. Hoewel een lipdub eruit ziet als een spontaan opgenomen filmpje, gaat er behoorlijk wat voorbereiding aan vooraf. Hierbij zal er een groot beroep worden gedaan op de creativiteit en samenwerkingsvaardigheden van de deelnemers.
- Dansworkshops (2 havo en vwo): op deze dag krijgen de leerlingen twee workshops moderne dans, bijvoorbeeld streetdance en hiphop. De workshop worden geven in dansschool Dazzling door professionele dansleraren.
- Workshopdag Blauwe Schuit (3 mavo, havo en vwo): op deze dag kiezen de leerlingen twee workshops uit een aanbod van ongeveer achttien workshops. Dat moeten 2 verschillende disciplines zijn: één beeldend en één muziek. Voor deze workshops gaan de leerlingen naar verschillende locaties in Hoorn.
- Theaterdag (4 havo): op deze onvergetelijke dag maken de leerlingen met elkaar een theatervoorstelling. De leerlingen volgen de hele dag één workshop. Ze kunnen voor aanvang van de theaterdag zelf een keuze maken. Naast de spelworkshops kunnen ze ook kiezen uit de aanvullende workshops techniek, grime, video en affiches maken. De spelers worden door hun klasgenoten gegrimeerd, leerlingen verzorgen licht en geluid, affiches worden opgehangen en cameralieden registreren wat hun leerling-collega’s allemaal doen.
- Filmworkshops (4 havo en vwo): op deze dag maken de leerlingen in groepjes een eigen film. Van te voren kunnen ze kiezen uit verschillende genres: thriller, detective, stop motion, stomme film, (fake) documentaire of commercial. De dag wordt afgesloten met een Oscar-uitreiking.
- Nationaal Film Festival voor Scholieren (4 havo en vwo): al vele jaren doet Oscar Romero mee aan dit festival voor scholieren die zelf films maken. Er komen dan zo’n 500 scholieren uit het hele land naar Lelystad en zeker 50 docenten. Een dag lang volgen de scholieren workshops van professionals. De laatste jaren krijgen ze ook commentaar op hun eigen films. En ze kijken naar ingezonden films die ze beoordelen voor de publieksprijs. Na een maaltijd is er in de avond de galaprijsuitreiking. De teams van Oscar Romero hebben ook een paar keer prijzen gewonnen.