Leren op maat

Leren op maat

Op Oscar Romero vinden we het vanzelfsprekend om je op je eigen niveau te benaderen. Gewoon elke dag, en als het kan persoonlijk. Heb je een vraag over wiskunde? Er is altijd wel een wiskundedocent bij wie je even kunt binnenlopen. Heb je ondersteuning nodig bij Nederlands? Met het programma Muiswerk en de instructie van je docent, kun je zelf aan de slag. Wil je op onderzoek uit voor je profielwerkstuk? In overleg met je begeleider bepaal je met wie en wanneer je dat gaat doen. Heb je een belangrijk sporttoernooi? Met je begeleider bespreek je hoe je school en sport kunt combineren, met voor beide goede resultaten!

Werken met de iPad

Iedere Oscar Romero leerling heeft een iPad. Je vindt via de iPad altijd alles wat je voor school nodig hebt terug: je huiswerk, je rooster, je toetsen, je lesmateriaal en je cijfers. Voor een aantal vakken staat het lesmateriaal op de iPad, maar bij sommige vakken heb je nog wel ‘gewone’ boeken. Los van het lesmateriaal wordt bij alle vakken gebruikgemaakt van de iPad in de les. Bijvoorbeeld voor het maken van opdrachten, het bekijken van filmpjes, het zoeken naar informatie, het gebruik van vak-apps en werkvormen als een quiz en brainstormen.

Video afspelen

Extra ondersteuning

Je wordt begeleid door je mentor en het docententeam, maar het zou heel goed kunnen dat je op sommige vlakken net wat meer ondersteuning nodig hebt. 

Als je daar behoefte aan hebt, bieden we onder andere faalangsttraining, extra taalonderwijs voor anderstaligen en ondersteuning bij dyslexie en dyscalculie. We hebben daarnaast een PlusPunt voor leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften. 

RTTI en OMZA

RTTI helpt leerlingen zicht te krijgen op het niveau dat ze aankunnen. Vooral in de dakpanklassen maakt dat de keuze voor het vervolg makkelijker. Leerlingen krijgen cijfers op twee niveaus.

Op Oscar Romero begeleiden we je zo goed mogelijk in je leerproces. Toetsen vormen een onderdeel van het proces en daarom is het nodig om goede grip te krijgen op de toetskwaliteit. Om dit te bereiken, werken we met de RTTI-methode. 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?