Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Kies jij voor de Kunstlijn?

Samen beleven en genieten van kunst, dat is de Kunstlijn van de Oscar Romero. Lees hieronder in het kort wat het precies inhoudt:

  • De Kunstlijn is er voor iedereen en wordt aangeboden in klas 1 tot en met 3 van mavo, havo en vwo. 
  • Je krijgt bij de Kunstlijn twee uur extra kunstvakken op school, zoals muziek, handvaardigheid, tekenen, dans en drama.
  • We werken aan de verbreding en verdieping van het reguliere kunstprogramma met o.a. druktechnieken, nieuwe media, 3D-ontwerpen en bandcoaching.
  • Je maakt kennis met acteurs, dansers, kunstenaars en muzikanten die langskomen in de klas.
  • We gaan naar voorstellingen, exposities en concerten en we bezoeken kunstinstellingen zoals het Filmhuis, Park Schouwburg, Manifesto en de Boterhal.

Meer weten?

In klas 1 staat bij de Kunstlijn het beleven van diverse kunstvormen centraal. Iedere periode staat een van de kunstvakken centraal, waaronder beeldende vorming, muziek, dans en drama. Er komen kunstenaars en muzikanten in de klas en we krijgen les van echte acteurs en dansers. Uiteraard gaan we naar het museum, bezoeken we voorstellingen of doen we workshops bij kunstinstellingen.

Het tweede jaar staat in het teken van nieuwe media en bandcoaching. We verdiepen ons in fotografie en fotobewerking, gaan onder andere naar Cinekid en naar het Rijksmuseum.

Het derde jaar staat theater centraal en sluiten we de Kunstlijn af op het theaterfestival Oerol op Terschelling. In 4 mavo, 4 havo en 4 vwo kun je van de kunstvakken beeldende vorming en muziek één vak kiezen als eindexamenvak. Tevens worden er activiteiten voor de hele Kunstlijn georganiseerd zoals samen naar het Filmhuis of een (klassiek) concert.

Wil je meer informatie over de Kunstlijn? Mail naar oscar-romero@tabor.nl o.v.v. Kunstlijn.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?