Sport

Vind jij sporten leuk?

Houd je van sport? Dan zit je goed op Oscar, want je kunt meteen in de brugklas kiezen voor de Sportlijn. Ook als je niet kiest voor de Sportlijn kun je meedoen aan allerlei toernooien binnen en buiten de school. We vertellen je er alles over op deze pagina!

Oscar Romero is daarnaast al bijna vijftien jaar een Topsport Talentschool: hier kun je als jonge topsporter onderwijs en sport combineren. Met ons buitenlesprogramma Tabor X-Tra! kun je kennismaken met allerlei verschillende sportactiviteiten, zoals padel, freerunnen, BMX en paardrijden. 

Kies jij voor de Sportlijn?

Op Oscar Romero hebben we al meer dan vijftien jaar een Sportlijn. De Sportlijn duurt drie jaar en hiermee heb je wekelijks twee uur extra sport. Tijdens deze uren werkje in projecten aan bijvoorbeeld voetbal, schaatsen en trainingsleer. Met als grote afsluiting in het 3e jaar een week naar de Weissensee om daar de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen

Je leert via de Sportlijn belangrijke vaardigheden als presenteren en samenwerken. Na de Sportlijn kun je in de bovenbouw gym kiezen als examenvak. De LO-docenten geven ook ALO- en CIOS-training en al meer dan vijfentwintig jaar wordt er een skireis georganiseerd.

Aan de Sportlijn zijn kosten verbonden. Per schooljaar kost het €175,-. Voor de reis wordt nog een bedrag gevraagd. Zijn er te veel aanmeldingen? Dan organiseren we een testmiddag. 

Wil je meer informatie over de Sportlijn? Mail naar oscar-romero@tabor.nl o.v.v. Sportlijn.

Toernooien op Oscar

Een aantal vrijdagmiddagen in het jaar organiseren we een voetbal-, basketbal- en volleybaltoernooi. Hier kan iedereen aan meedoen. De organisatie is in handen van de BSM-leerlingen uit klas 5 en het fluiten wordt verzorgd door de 4e klassers. Gezien het grote aantal deelnemers zijn deze toernooien zeer populair bij de leerlingen! Tevens kunnen leerlingen buiten school meedoen aan o.a. de scholierenveldloop in Hoorn, de Scholierenploegenachtervolging (schaatsen), Olympic Moves (schoolhandbal) en het Tabor-Atlas voetbal- en basketbaltoernooi voor brugklasteams.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.

Zoeken...

Waar ben je naar op zoek?